Un cop més la Venerada Imatge recorregué els carrers d'Alcúdia, visità els malalts, fou acompanyada per tot el poble, per desenes de 'promeses' i per la pregària silenciosa dels milers de persones que s'arreplegaren per aquesta festa tan assenyalda. Presidí la celebració de l'Eucaristia i la processó el Sr. Bisbe de Mallorca, Mons. Sebastià Taltavull, que fou acompanyat per una vintena de preveres i alguns diaques. També hi assitiren les autoritats de representació de les administracions públiques, com la Presidenta del Govern de les Illes Balears, la Presidenta del Consell de Mallorca, la batlesa d'Alcúdia, així com autoritats militars, de la Guardia Civil i de la Policia Local. La processó, que recorregué els carrers engalanats amb el tradicional paperí, adornats amb cosiols i amb domassos a les finestres, fou acompanyada per la Banda de Música d'Alcúdia.

Dies abans, una nombrosa colla d'homes i dones voluntaris havia entragat moltes hores de la seva jornada per netejar i endiumenjar el temple parroquial que va acollir la multitud de fidels. L'Ajuntament, per la seva bada, contribuí amb la preparació de l'itinerari per on havia de passar la processó, repartí branques de pi per adornar les façanes i oferí centenars de banderoles per penjar a les finestres. Tota la celebració, a més, fou transmesa en directe per Ràdio Alcúdia.

D'aquesta manera, la triennal de 2019 s'uneix com una baula més a la centenària cadena que manté la devoció dels alcudiencs ferma en el Sant Crist.